Nyckeln till en bra affär

Vill Ni veta hur Steen Fastighetsbyrå går tillväga vid en försäljning?

Första mötet

När ni kontaktar oss utför vi en gratis värdering av Er bostadsrätt/villa. Därefter utvecklar vi tillsammans med Er en personlig försäljninsplan för just Ert objekt, där vi drar upp riktlinjer för den försäljningsstrategi vi skall använda oss av för att få ut högsta marknadspris.

Mäklaren

När du ska sälja din bostad så kan vi erbjuda dig engagemang, tillgänglighet och kompetens och erfarenhet. Vi kan garantera att vi kommer att få ett bra pris som marknaden kan erbjuda för tillfället och givetvis kan du avgöra under hela affären om du är nöjd med priset


Värdering

Vi utför en fri värdering som gör enligt dagen gällande försäljnings siffror på din lokala marknad..
Självklart är faktorer som läge och skick alltid viktiga, men också en rad andra saker, som till exempel tomträtt och en bostadsrättsförenings ekonomi som  påverkar värdet.
84B96ECA7ED546CAA8646A962FBDF684B96ECA7ED546CAA8646A962FBDF6
84B96ECA7ED546CAA8646A962FBDF6

Visningen

Efter första mötet börjar vi aktivt marknadsföra Ert objekt. Till att börja med för vi in objektet på vår hemsida samt hemnet.se. Därefter sätter vi ut objektet i vårt skyltfönster på mäklarkontoret som ligger på Östermalm.
Vi har givetvis ett eget kundregister där vi erbjuder dem objektet med visning.


Budgivning, kontrakt

Vid de flesta försäljningar sker en sk. budgivning. Den startar oftast redan dagen efter visningen.
Vi har ständigt kontakt med Er säljare så att ni vet vad budet ligger på. Vårt mål är att Ni skall få ut högsta möjliga marknadspris för ert objekt och det är alltid Ni som säljare som avgör om Ni godtar budet eller ej.

Kontraktskrivningen sker så fort som möjligt på vårt kontor.
Våra kontrakt följer Fastighetsmäklarförbundets rekommendationer och i samband med kontraktskrivningen skall köparen erlägga en handpenning på oftast 10% av köpeksillingen. Dett är en garanti för Er ifall, mot förmodan, köparen ej fullföljer affären.


Tillträdet

Vi på Steen Fastighetsbyrå bokar i god tid in ett möte på lämplig bank eller på vårt mäklarkontor för att på tillträdesdagen göra upp fastighetsaffären.
På banken, kontoret träffas köpare, säljare och fastighetsmäklare. Köparen betalar på tillträdesdagen resterande del av köpeskillingen och säljaren löser sina lån på bostadsrätten/villan. Vi finns med hela tiden och ser till att allt fungerar som det ska samt upprättar en likvidavräkning m m. Vilket bankkontor affären görs upp på varierar från gång till gång beroende på vilka lån som skall lösas eller tas.

Vi samarberar med bl.a med SEB. Vi på Steen Fastighetsbyrå AB hälper Er även med reavinst/förlustberäkning om så önksas. Vi har goda kontakter med flyttfirmor, hantverkare och städbolag.